Upoznajte Vulkanska ostrva – grčke Sejšele

Autor: Putovati znači živeti - Nikola&Bojana

Lihadonisia ili Vulkanska ostrva su arhipelag od 15 ostrva sa egzotičnim slikama prirode od kojih zastaje dah. Nekada naseljena, a danas potpuno napuštena, ova ostrva nadrealne lepote su fascinirajuća atrakcija za turiste. Najveće i najlepše ostrvo grčkih Sejšela je ostrvo Monolia sa dugim peščanim plažama. Peščane plaže, kristalno more sa vrlo toplom i plitkom vodom sa zlatnim peskom mekanim poput pamuka, vulkanske stene i divlja, netaknuta priroda su ono što Vulkanska ostrva skrivaju od očiju javnosti. Koliko li je samo ovakvih čarobnih, a neotkrivenih mesta na planeti? Maštovita priroda bacila je svoje čini na morska prostranstva i kopnene pučine, očarala prolaznike i zadržala ih u mreži divljenja. Nas je potpuno očarala, isplela nit u srcu i probudila želju za daljim otkrivanjem skrivenih rajskih pejzaža. Možda i u vama probudi ovu želju? Otkrijte sami na osnovu ovih reči.

Korisne informacije:

 • Iz Pefkija (možete pročitati OVDE), pored mondenskog ostrva Skijatos (možete pročitati OVDE) organizuje se izlet i do Vulkanskih ostrva.
 • Osim Pefkija, izlet do grčkih Sejšela možete posetiti i sa drugih letovališta na ostrvu Evia.
 • Cene izleta variraju od 18e do 30e u zavisnosti od mesta vašeg boravka.
 • Cena fakultativnog izleta iz Pefkija do Vulkanskih ostrva je 30e. U cenu izleta uključen je i ručak – pikantni morski plodovi, delikatni grčki specijaliteti uz čašu osvežavajućeg pića.
 • Od Pefkija do Vulkanskih ostrva putuje se 2h, s tim da se do banje Edipsos putuje autobusom pola sata, nakon čega se gliserom vozite do Vulkanskih ostrva.
 • Lokalne agencije nude izlet do grčkih Sejšela gliserom sa providnim dnom, tako da možete da upoznate i prelepo morsko dno sa bogatom faunom.
 • Na području božanstvenih ostrva svoj kutak pronašle su mediteranske foke.

Zašto su Vulkanska ostrva toliko čarobna?

 

Vožnja gliserom probudila je u nama skrivene želje i povela putanjom do najlepših misli i slika koje govore više od hiljadu reči. Najlepši je osećaj otkriti ono što vas istinski ispunjava, a nas najviše ispunjava otkrivanje i uživanje u skrivenim bajkovitim mestima. Naša usplahirenost je svakim trenutkom isplovljavala na nasmejanim licima, dok je gliser otmeno kružio oko raskošnih ostrva.

 

Po čemu su značajna Vulkanska ostrva?

 

Osim što su čarobna u svojoj magiji, Vulkanska ostrva su turistima privlačna zbog još nekoliko razloga.

 

 • Na providnom morskom dnu možete videti potopljeni nemački brod iz 1943. godine iz II svetskog rata kao i druge brojne brodske olupine. Nakon što smo otkrili skrivenu tajnu prozirnog mora i stigli na obalu, svaki trenutak smo iskoristili da istražimo područje rajskog ostrva.
 • Na ostrvu se nalazi skromna i mala crkva svetog Đorđa u kojoj se organizuju krštenja i romantična venčanja. Sa fenomenalnim horizontom prema kristalnom moru i vedrim nebom prošaranim veselim pticama, ova destinacija se zaista može se svrstati u najlepša mesta sveta.
 • Ostrvo je prekriveno maslinjacima ispod kojih možete pronaći hladovinu od žarkog sunca, a esencija maslinjaka i mora omamiće ljubitelje putovanja.
 • Plaža je odlično uređena sa tropskim barom, suncobranima prekrivenim trskom i udobnim drvenim ležaljkama na kojima možete uživati u fenomenalnom vidiku. 

Zašto su nam se Vulkanska ostrva toliko dopala?

Vulkanska ostrva ili grčki Sejšeli ponosno nose najlepše epitete kojima mogu da se opišu. Čarobna su i apsolutno savršena. Svojom lepotom opčinile su svakog posetioca, zarobile njegove misli i ponosno zadržale najlepše mesto u nizu bezbroj predivnih destinacija na svetu.

Mnogo je razloga zašto su nam se Vulkanska ostrva toliko dopala. Jednostavno rečeno jeste da je Lihadonisa u svojoj skrivenosti toliko čarobna i da predstavlja pravi dragulj Grčke.

Nadamo se da ćete se nakon ovog posta upustiti u avanturu istraživanja tajnovitih i prelepih mesta sveta.

PODELI NAŠ POST SA SVOJIM PRIJATELJIMA

i

Pročitaj još

Prijavi se na našu Newsletter listu!

Prijavi se na našu Newsletter listu!

Prijavi se na našu newsletter listu i budi prvi obavešten o našim avanturama i pričama!

Uspešno si se prijavio na našu newsletter listu!